5 Κορυφαία Podcast Shows που θα βοηθήσουν την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη σου

Με βάση ποιά ενδιαφέροντά σου επιλέγεις τα podcasts που θα ακούσεις;

Την ίδια ερώτηση κάναμε και στην ομάδα μας, από την οποία ζητήσαμε να συλλέξει τα αγαπημένα της Podcasts και κάναμε μια λίστα με τα καλύτερα 5, που δεν πρέπει να χάσεις!

Τα Podcasts που επιλέξαμε, ποικίλλουν τόσο σε θεματικές όσο και σε μήκος. Αν είσαι “podcast eater”, θα βρεις σίγουρα ενδιαφέρον στα διάφορα θέματα τα οποία προσεγγίζει η λίστα που δημιουργήσαμε.

Σκοπός μας είναι να έχεις συγκεντρωμένες, καταπληκτικές ακουστικές επιλογές και να τις απολαύσεις στο χρόνο σου.

Παρακάτω πιστεύουμε ότι θα βρεις μια νέα αγαπημένη ηχητική λίστα, όποιο και αν είναι το είδος στο οποίο θέλεις να διαθέσεις το χρόνο σου:


Harvard Business Review

Πρώτο στη συλλογή μας το Ideacast, ένα από τα podcast του Harvard Business Review, το οποίο φιλοξενεί εξαιρετικούς ακαδημαϊκούς και στελέχη. Εστιάζει κυρίως στο management, την κουλτούρα και τις ηγετικές ικανότητες.

Συνιστάται ιδιαίτερα για όλους όσους προσπαθούν να βρουν χρήσιμες πηγές αυτοβελτίωσης και αυτοανάπτυξης.

Τα επεισόδια έχουν διάρκεια περίπου μισής ώρας ενώ μπορείς να τα ακούσεις μέσω:

 1. Apple Podcasts
 2. Google Podcasts
 3. Spotify
 4. RSS


Lean Startup

Γνωστό για το κίνημα της lean startup μεθοδολογίας, η οποία πηγάζει κυρίως από την lean manufacturing μεθοδολογία που ξεκίνησε στην Ιαπωνία την δεκαετία του 1930 και επανήλθε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ως επίσημη μεθοδολογία.

Το podcast του Lean Startup παρουσιάζει συνεντεύξεις που αφορούν, όχι μόνο θέματα για startups, αλλά και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό μεγαλύτερων εταιρειών και πως μπορούν να εκσυγχρονιστούν αξιοποιόντας τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία.

Τα περισσότερα επεισόδια έχουν διάρκεια περίπου 40-50 λεπτά και μπορείς να τα βρεις μέσω:

 1. Apple Podcasts
 2. Spotify
 3. Google Podcasts
 4. Stitcher
 5. SoundCloud


Masters of Scale

Το Masters of Scale είναι ένα πρωτότυπο podcast που φιλοξενείται από τον Reid Hoffman, συνιδρυτή του LinkedIn και επενδυτή στην Greylock.

Σε αυτό το show βρίσκεις μια εντυπωσιακή ποικιλία από καλεσμένους όπως οι Bill Gates, Arianna Huffington, Ray Dalio, Mark Zuckerberg και πολλές ακόμα γνωστές προσωπικότητες. Η παραγωγή του είναι εξαιρετική και διαθέτει έναν πολύ όμορφο storytelling χαρακτήρα. 

Τα περισσότερα επεισόδια διαρκούν περίπου 30-40 λεπτά και μπορείς να τα ακούσεις μέσω:

 1. Apple Podcasts
 2. Spotify


Andreesen Horowitz (a16z)

Το podcast της Andreessen Horowitz εστιάζει κυρίως στον χώρο των software, biotech & cryptocurrencies.

Φιλοξενεί ένα πολύ δυνατό ρόστερ από επιχειρηματίες, στελέχη και επιστήμονες, παραθέτοντας έξυπνες ερωτήσεις και σε βάθος αναλύσεις. 

Η Andreesen Horowitz (μπορεί να την ακούσεις και ως ‘a16z’), είναι ένα από τα πιο γνωστά venture capital και είναι έχει μείνει στην ιστορία για την ατάκα “Software is eating the world”.

Τα επεισόδια είναι συνήθως λίγο μεγαλύτερα σε διάρκεια και πολλές φορές ξεπερνούν τη μία ώρα. Μπορείς να τα ακούσεις μέσω:

 1. Apple Podcasts
 2. Spotify


Farnam Street

Το podcast του Farnam Street παρουσιάζει μια συλλογή από συνεντεύξεις που μπαίνουν σε πραγματικά πολύ μεγάλο βάθος. Άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του show είναι ότι φιλοξενεί ιδιαίτερες προσωπικότητες από διάφορους χώρους.

Το Farnam Street εστιάζει κυρίως σε διαχρονικά ζητήματα και παρουσιάζει αποστάγματα γνώσης, που προέρχονται από την μακρόχρονη εμπειρία των φιλοξενούμενων του.

Και μπορεί τα επεισόδια να έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια από όλα όσα προτείναμε, είναι όμως εξίσου εξαιρετικό να ακούσετε την άποψη ατόμων με μεγάλη γνώση στο αντικείμενό τους.

Μπορείς να τα ακούσεις μέσω:

 1. Apple Podcasts
 2. Spotify
 3. Google Podcasts
 4. Stitcher

Καλή ακρόαση!

Από εδώ και στο εξης θα συνεχίζουμε να προσθέτουμε και άλλα εξαιρετικά shows που αφορούν το digital marketing, το e-commerce, το management και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θέματα, γι’ αυτό stay tuned for more!

Αν θέλεις να λαμβάνεις άμεσα και άλλες προτάσεις σαν και αυτή κατευθείαν στο email σου, μπορείς να γραφτείς στο newsletter μας. 

Share:

Facebook
LinkedIn

Περιεχόμενα Άρθρου

Σχετικά Άρθρα

“Μετάβαση στην καινοτομική, εξωστρεφή και έξυπνη εξειδίκευση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρ​ήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων:από 22/1/2024 έως 22/5/2024 Σκοπός Σκοπός και στόχος

Προκήρυξη Δράσης«Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

UPDATE:  Δημοσιεύτηκε η Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων:18/12/2023 – 29/02/2024 στις 15:00 Σκοπός Η δράση που αναμένεται και

Μόνο ενδιαφέρον περιεχόμενο!

Όπως και εσύ, μισούμε τα spam. Γι’ αυτό σου δίνουμε τον λόγο μας ότι δεν θα σου στέλναμε κάτι που εμείς οι ίδιοι δεν θα το θεωρούσαμε ενδιαφέρον και χρήσιμο. Μια φορά τον μήνα, θα παραλαβάνεις χρήσιμες πηγές και καλές πρακτικές που αφορούν το digital marketing, το e-commerce, το management και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θέματα.