5 Χρήσιμα video που θα σου δώσουν άφθονη “τροφή” για παραγωγική σκέψη

Πως περνάς τον παραγωγικό χρόνο σου;

Εμείς διαβάζοντας, ακούγοντας και βλέποντας υλικό που μας εξελίσσει τόσο πάνω στη δουλειά μας, όσο και ως προσωπικότητες.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το YouTube είναι μια από τις πρώτες πλατφόρμες που θα ανατρέξει κανείς, ώστε να μάθει πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν κι αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς (5 δισεκατομμύρια προβολές βίντεο την ημέρα και 1.300.000.000 χρήστες).

Η ομάδα μας λοιπόν, βρίσκει συχνά μια παραγωγική ώρα μέσα στην ημέρα για να συνδεθεί και να παρακολουθήσει μερικά εμπνευσμένα βίντεο.

Καταλήγουμε πάντα στο εξής συμπέρασμα: εχουμε μερικούς πραγματικά ταλαντούχους ηγέτες εκεί έξω! Το καλύτερο είναι ότι μπορείς να τους παρακολουθήσεις ανά πάσα στιγμή.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 5 κορυφαίες επιλογές που πιστεύουμε ότι θα σου χαρίσουν άπλετη τροφή για παραγωγική σκέψη:

Lecture 15 – How to Manage (Ben Horowitz)

Ο Ben Horowitz, ο ιδρυτής των Andreessen Horowitz και Opsware, δίνει παραδείγματα που αφορούν κάποιους κρίσιμους τρόπους διαχείρισης καταστάσεων, που οι περισσότεροι ιδρυτές δεν σκέφτονται.

Κάθε φορά που λαμβάνεις μια απόφαση σχετικά με έναν μεμονωμένο εργαζόμενο, αυτή επηρεάζει και  όλους τους άλλους εργαζόμενους. Θίγει θεμελιώδη θέματα, όπως η μισθολογική αύξηση αλλά και η απομάκρυνση ενός μέλους από την εταιρεία.

Σκοπός αυτής της διάλεξης είναι να σε βοηθήσει να κατανοήσεις ότι για να πάρεις μια σημαντική απόφαση, θα πρέπει να εστιάζεις σε αυτήν ακριβώς όσο χρειάζεται, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο.

Principles for Success from Ray Dalio: Founder of the World’s Largest Hedge Fund

Ιδρυτής, πρόεδρος και συν-διευθύνων σύμβουλος επενδύσεων της Bridgewater Associates, ηγέτης στη διαχείριση θεσμικών χαρτοφυλακίων και του μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο. Ο λόγος για τον  Ray Dalio, που σε αυτό το βίντεο σε παίρνει μαζί του στο ταξίδι της επιτυχίας του.

Ο Dalio κατάφερε να τολμήσει και να μάθει αποτυγχάνοντας, ώστε τελικά να φτάσει στη μέγιστη επιτυχία. Πως; Μας αναλύει τα 5 δικά του βήματα:

·        Καθόρισε σαφείς στόχους

·        Προσδιόρισε τα προβλήματα που σε εμποδίζουν να επιτύχεις

·        Όρισε με ακρίβεια τις αιτίες δημιουργίας των προβλημάτων

·        Σχεδίασε τρόπους που θα σε φέρουν πιο κοντά τους

·        Κάντε ό,τι είναι απαραίτητο για να οδηγηθείς σε αποτελέσματα 

Netflix CEO: why you shouldn’t try to please your boss | The Economist Podcast

Θα ακούσεις πολύ συχνά τη φράση «Ο καλύτερος τρόπος να παραμείνεις καινοτόμος είναι να προσλάβεις τους καλύτερους και να τους αφήσεις να το κάνουν».

Ο Reed Hastings, διευθύνων σύμβουλος του Netflix, δίνει μια συνέντευξη στο The Economist Asks, αναφέροντας ότι η επιτυχία του βασίζεται στο ριζοσπαστικό στυλ διαχείρισης που έχει δημιουργήσει μέσα στην εταιρεία.

Φέρνει ως παραδείγματα ότι οι υπάλληλοι μπορούν να πάρουν άδεια όποτε θέλουν καθώς και ότι υπάρχει καρτέλα εξόδων που καταχωρούνται στην εταιρεία. Επίσης, το κάθε μέλος της εταιρείας, έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα της, ενώ τα πιο «επιτυχημένα» στελέχη αμοίβονται με υπερογκώδη ποσά!

Ακούγεται σαν συνταγή για αναρχία που κοστίζει; Κι όμως, η διαχείριση «στην άκρη του χάους», όπως  αναφέρει ο Hastings, έχει εξυπηρετήσει ως τώρα το Netflix με μοναδικά αποτελεσματικό τρόπο.

Engaging Sales: How Much to Spend on Marketing vs. Sales?

Πωλήσεις VS Marketing: Το αιώνιο δίλημμα!

Το βίντεο της a16z σε βοηθάει να απαντήσεις στην δύσκολη ερώτηση, σχετικά με το πόσα χρήματα θα πρέπει να δαπανώνται για πωλήσεις έναντι του marketing.

Το βίντεο μοιράζεται τις βασικές αρχές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδρυτές όσον αφορά τις πωλήσεις και δίνει μια αρκετά λεπτομερή εξήγηση πάνω στο θέμα. Αποσαφηνίζει ότι είναι σημαντικό να καταλάβεις που τοποθετείσαι στην αγορά καθώς και να έχεις πλήρη εικόνα της φύσης του προϊόντος σου, ώστε να ιδρύσεις ένα επιτυχημένο μοντέλο.

Tip: Μπορείς όμως να παρακολουθήσεις ολόκληρη τη σειρά των μίνι-βίντεο της a16z, που αφορά καίρια ερωτήματα για τις ανάγκες μιας εταιρείας.

The surprising habits of original thinkers | Adam Grant

Σε αυτήν την ομιλία, ο ψυχολόγος και συγγραφέας Adam Grant, συζητά για τους”Originals” – τα άτομα που δημιουργούν καθοριστικές ιδέες οι οποίες αλλάζουν τον κόσμο. Ο Adam αναφέρει τα χαρακτηριστικά της ανασφάλειας και της αναβλητικότητας ως τροφή της δημιουργικότητας, που μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει 3 χαρακτηριστικά των ανθρώπων που μπορούν να δημιουργήσουν μια εξαιρετική ιδέα:

·        Είναι εντάξει με την αναβλητικότητα

·        Έχουν ανασφάλειες, όπως όλοι μας

·        Δεν φοβούνται να αποτύχουν

Δες το βίντεο του Adam Grant για να «εξερευνήσεις» τα μυαλά αυτών που είναι δημιουργικοί και πρωτότυποι!

Καλή απόλαυση!

Ελπίζουμε αυτά τα βίντεο να σε ενέπνευσαν, να σου έδωσαν λύσεις για θέματα που σε απασχολούν και να σε γέμισαν υγιείς προβληματισμούς! Εμείς, θα επανέλθουμε σε αυτή τη λίστα με ακόμη περισσότερα βίντεο, γι’ αυτό μην ξεχνάς να μείνεις συντονισμένος/η.

Παράλληλα ετοιμάζουμε και νέες λίστες με προτάσεις μας, τις οποίες αν θέλεις μπορείς να έχεις απευθείας στο email σου. Κάνε την εγγραφή σου στο newsletter μας και άσε τα υπόλοιπα πάνω μας!

Share:

Facebook
LinkedIn

Περιεχόμενα Άρθρου

Σχετικά Άρθρα

“Μετάβαση στην καινοτομική, εξωστρεφή και έξυπνη εξειδίκευση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρ​ήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων:από 22/1/2024 έως 22/5/2024 Σκοπός Σκοπός και στόχος

Προκήρυξη Δράσης«Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

UPDATE:  Δημοσιεύτηκε η Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων:18/12/2023 – 29/02/2024 στις 15:00 Σκοπός Η δράση που αναμένεται και

Μόνο ενδιαφέρον περιεχόμενο!

Όπως και εσύ, μισούμε τα spam. Γι’ αυτό σου δίνουμε τον λόγο μας ότι δεν θα σου στέλναμε κάτι που εμείς οι ίδιοι δεν θα το θεωρούσαμε ενδιαφέρον και χρήσιμο. Μια φορά τον μήνα, θα παραλαβάνεις χρήσιμες πηγές και καλές πρακτικές που αφορούν το digital marketing, το e-commerce, το management και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θέματα.