ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΜΕ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ελλάδα 2.0 – ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΜΕ

Σε τελική ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, που επιδοτεί 180 εκατ. ευρώ και αφορά την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την αγορά/αξιοποίηση ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών των ελληνικών επιχειρήσεων (κωδ. Έργου 2022ΤΑ06300002).

Το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα υλοποιηθεί από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ), θα επιδοτεί με κουπόνι την υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών  από 100.000 ελληνικές ΜμΕ, με σκοπό να τις φέρει πιο κοντά στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Πως υπολογίζεται το voucher επιδότησης ψηφιακού μετασχηματισμού

Η αξία του κουπονιού θα διαφοροποιείται ανάλογα με τον αριθμό των στελεχών της επιχείρησης.

Στις πολύ μικρές θα δοθούν κουπόνια αξίας 900 ευρώ και 1.800 ευρώ, για μέγιστες επιλέξιμες δαπάνες 1.000 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα.

Για επιχειρήσεις με 1-5 εργαζόμενους, το κουπόνι υπολογίζεται στα 900 ευρώ για μέγιστες επιλέξιμες δαπάνες 1.000 ευρώ, με τη συμμετοχή των παραπάνω να ανέρχεται στα 100€.

Για επιχειρήσεις με 5-10 εργαζόμενους, το ποσό του κουπονιού υπολογίζεται στα 1.800 ευρώ για μέγιστες επιλέξιμες δαπάνες 2.000 ευρώ, με τη συμμετοχή να ανέρχεται στα 200€.

Για επιχειρήσεις με 10-18 εργαζόμενους, το κουπόνι υπολογίζεται στα 3.600 ευρώ για μέγιστες επιλέξιμες δαπάνες 4.000 ευρώ, ενώ για 18-25 προκύπτει κουπόνο 5.400€ με μέγιστες επιλέξιμες τις 6,000€.

Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις τα κουπόνια διαμορφώνονται ως εξής:

25-32 εργαζόμενους, κουπόνι 9.000€ για μέγιστες επιλέξιμες δαπάνες έως 10.000€

32-40 εργαζόμενους, κουπόνι 10.800€ για μέγιστες επιλέξιμες δαπάνες έως 12.000€

40-50 εργαζόμενους, κουπόνι 13.500€ για μέγιστες επιλέξιμες δαπάνες έως 15.000€

50-250 εργαζόμενους, κουπόνι 18.000€ για μέγιστες επιλέξιμες δαπάνες έως 20.000€

Επισημαίνεται ότι το ύψος της ενίσχυσης/ ποσό εξαργύρωσης δεν μπορεί να υπερβεί την ονομαστική αξία του voucher, όπως αποτυπώνεται στη στήλη (Β) και το 90% του πραγματικού κόστους των προμηθευόμενων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι δαπάνες που ενισχύονται στο πλαίσιο του Προγράμματος δεν επιτρέπεται να ενισχυθούν από καμία άλλη πηγή, Εθνική ή Ευρωπαϊκή.

Επιλέξιμες δαπάνες voucher επιδότησης ψηφιακού μετασχηματισμού

Στα πλαίσια της Πρόσκλησης, ισχύουν τα παρακάτω:

Κάθε δικαιούχος της Κατηγορίας 1 δύναται να χρηματοδοτηθεί για την αγορά μίας και μόνο επιδοτούμενης λύσης (σύνθεσης προϊόντων/υπηρεσιών),

Κάθε δικαιούχος των Κατηγοριών 2,3 ή 4 δύναται να χρηματοδοτηθεί για την αγορά μίας ή και παραπάνω επιδοτούμενων λύσεων.

Η προμήθεια των ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και συναφών με αυτές συμπληρωματικών υπηρεσιών, πραγματοποιείται μέσω των εγκεκριμένων, στο πλαίσιο του Προγράμματος, Προμηθευτών. Επίσης πρέπει να ανήκουν στο Ενιαίο Μητρώο Εγκεκριμένων Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών, περισσότερες πληροφορίες για το οποίο αναφέρονται στην ενότητα 5.5 της Πρόσκλησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με τις επιδοτούμενες λύσεις , παρακαλούμε συμβουλευτείτε την ενότητα 5.1 της Πρόσκλησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με τις επιλέξιμες κατηγορίες ψηφιακών προϊόντων/υπηρεσιών, συμπληρωματικών υπηρεσιών και τις προϋποθέσεις επιβεβαίωσης ενεργοποίησης αυτών, παρακαλούμε συμβουλευτείτε τις ενότητες 5.2, 5.3 και 5.4 της Πρόσκλησης.

Πότε και πως γίνεται η αίτηση για το voucher επιδότησης ψηφιακού μετασχηματισμού

Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαχείρισης Ενισχύσεων (ΗΠΔΕ) άνοιξε για τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων, στις 22 Ιουνίου.

Μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου, εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αίτησης των κουπονιών που αφορούν όλους δικαιούχους του προγράμματος.

Η εξαργύρωση των εγκεκριμένων κουπονιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 για το πρόγραμμα που αφορά στα ψηφιακά εργαλεία, ενώ για τα υπόλοιπα προγράμματαις η εξαργύρωση θα μπορεί να εκτελεστεί έως και τις 31 Μαρτίου 2023.

Πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε 

Η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε υποσχόμενες εταιρίες να επιταχύνουν την εξέλιξη τους, μέσα από έναν νέο συνδυασμό ψηφιακής ανάπτυξης και καινοτόμων τεχνολογιών.

Μπορούμε να αναλάβουμε όλη τη διαδικασία οργάνωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών που θα χρειαστεί να συγκεντρωθούν για την αίτηση, να συνεργαστούμε με το λογιστή ή/και τον οικονομικό σύμβουλο της επιχείρησής σου και να υλοποιήσουμε τις επιθυμητές υπηρεσίες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία έλα σε επαφή μαζί μας, ώστε να προγραμματίσουμε μια δωρεάν και μη δεσμευτική συνάντηση για να συζητήσουμε σχετικά με τα παραπάνω.

Μπορείς να μας καλέσεις στο (+30) 2310 473 232 ή να μας στείλεις email στο [email protected].

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα

4 must-see ταινίες για κάθε φιλόδοξο στέλεχος

Όλα τα στελέχη μιας επιχείρησης, χρειάζονται κατά καιρούς μια μορφή έμπνευσης.  Για να πετύχεις ως επιχειρηματίας, χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και ένα στοιχείο

Μόνο ενδιαφέρον περιεχόμενο!

Όπως και εσύ, μισούμε τα spam. Γι’ αυτό σου δίνουμε τον λόγο μας ότι δεν θα σου στέλναμε κάτι που εμείς οι ίδιοι δεν θα το θεωρούσαμε ενδιαφέρον και χρήσιμο. Μια φορά τον μήνα, θα παραλαβάνεις χρήσιμες πηγές και καλές πρακτικές που αφορούν το digital marketing, το e-commerce, το management και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θέματα.